VDL

VDL

Vanuit VDL Groep kregen we de vraag om van alle diverse VDL onderdelen (100+) de website visueel vorm te geven en de technische realisatie te verzorgen. De grootste uitdaging in dit project: Het beheer.

Multisite Techniek Online marketing

Uitdaging

VDL Groep, een internationaal industrieel familiebedrijf met 104 bedrijven, is verspreid over 20 landen en heeft ongeveer 16.000 medewerkers. VDL vraagt voor elk bedrijf om een eigen website in de VDL-huisstijl centraal te beheren vanuit één CMS. Bovendien moet de marketingafdeling op het hoofdkantoor álle websites kunnen beheren. Het moet dus mogelijk zijn de meer dan 100 redacteuren elk verschillende rechten te geven waarmee ze hun eigen website kunnen onderhouden. Daarnaast moet het mogelijk zijn om taalversies aan de verschillende websites toe te voegen.

Onze aanpak

Finetic ontwikkelt samen met de marketing communicatie afdeling van VDL Groep een flexibele website template. Hiermee is de basis voor elke website van VDL gelegd. Hart van het model is de gebruiksvriendelijke en vormgegeven hoofdwebsite. De meer dan 100 nevenwebsites van VDL worden zo geïmplementeerd dat de hoofdwebsite en alle subwebsites eenvoudig vanuit 1 installatie van het Wenetic CMS beheerd kunnen worden. Dat betekent eenheid in stijl en maar één Single Point of Management om de 100+ websites te beheren.

Resultaat

Alle websites zijn vanuit één infrastructuur te beheren. De architectuur bestaat uit een gedeelde set van websitefunctionaliteiten die samen zorgen dat de websites multifunctioneel en toch individueel instelbaar zijn. Elk VDL bedrijf kan nu eenvoudig de eigen website beheren en daarnaast is het met een druk op de knop mogelijk om vanuit het hoofdkantoor een bericht te plaatsen op alle 100+ subwebsites

Bekijken? Dat kan, de sites zijn te benaderen via www.vdlgroep.nl.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de ruim 100 websites van VDL Groep of zelf geïnteresseerd in een website met soortgelijke functionaliteiten en prestaties?

Contact